KredilerKOSGEB

İşyeri Açma Kredisi 2023 (Geri Ödemesiz Devlet Hibe Destekli)

İşyeri açmak isteyenlere veya hali hazırda faaliyetlerine devam eden işletmeler için geri ödemesiz, devlet hibe destekleri veya bankalar kredi vermektedir. 2023 yılında işyeri açma kredisi veren bankalar hangileridir, meslek lisesi mezunlarına işyeri açma kredisi verilir mi, Ziraat Bankası, Akbank ve Halkbank işyeri açma kredisi şartları nelerdir araştırdık.

KOSGEB İşyeri Açma Kredisi Başvuru Şartları 2023

KOSGEB desteklerinden faydalanarak kredi kullanacak veya geri ödemesiz hibe alacak kişilerde aranan şartlar bulunuyor. Bu şartları sağlayan kişiler kredi başvurusunda buluna bilir ve verilen geri ödemesiz hibelerden faydalanarak işyeri açabilirler.

KOSGEB işyeri açma kredisi başvuru şartları:

  • KOSGEB desteklerinden faydalanarak işyeri açacak olan kişilerin iş planlarının KOSGEB Nace kodları ile destekleniyor olması gerekmektedir.
  • Online Uygulamalı girişimcilik programına katılarak girişimcilik sertifikası almanız gerekmektedir.
  • KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız şartı aranmaktadır.
  • Hali hazırda bir işletme için destek almak isteyen kişilerin Kobi statüsünde olması gerekiyor.

KOSGEB tarafından verilen hibe ve kredilerden faydalanmak isteyen girişimcilerin aranan şartları sağlamaları gerekmektedir.

KOSGEB İşyeri Açma Kredisi Başvuru 2023

KOSGEB işyeri açma kredisi başvuru adımları:

  • Online eğitim ile girişimcilik eğitimi programına katılarak girişimcilik sertifikası alınmalıdır.
  • Açılacak olan işyerinin faaliyetinin KOSGEB desteklenen sektörler arasında yer alması gerekmektedir.
  • KOSGEB’e kayıt olunmalıdır. Kayıt için form doldurabilirsiniz. 
  • KOBİ beyannamesini doldurarak ‘’Geleneksel veya İleri Girişimcilik Destek Programı’’ kısmana başvuruda bulunmalısınız.
  • Başvuru formunuzu ve işletme giderlerinizi gösteren harcama faturaları ile beraber kuruma müracaat etmelisiniz.
  • Kurum tarafından size gün verilmekte ve o gün geldiğinde iş planınızı sunmanız gerekmektedir.
  • İş planınız kabul görür ise KOSGEB başvuru talebiniz olumlu yanıtlanmış olur ve işyeri açma kredisinden yararlanabilirsiniz.

KOSGEB işyeri açma kredisi ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin hayallerine ortak olunmaktadır. KOSGEB hibe tutarları 2022 yılı itibariyle 50.000 TL’ den 65.000 TL’ ye çıkartılarak girişimcilerin daha fazla ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir. İleri Girişimci Destek Programı kapsamında ise girişimcilere 365.000 TL’ye varan hibe desteği sağlanmaktadır. KOSGEB kuruluş desteği, sertifika desteği ve performans desteği ile girişimcilerin ekonomik katkıda bulunmaktadır.

KOSGEB işyeri açma başvurusunda bulunurken iş planı örneği doldurmanız gerekmektedir. İhtiyacınız olan boş iş planı örneği:

Meslek Lisesi Mezunlarına İş Yeri Açma Kredisi

Meslek lisesi mezunları KOSGEB girişimcilik programına katılarak kredi almak istediklerinde işletmelerini kurarak 5.000 TL hibe desteği alabilirler. Meslek lisesi mezunu olan girişimciler destek için 30 yaşını tamamlamadan önce başvuru yaptıklarında 1.derece şehit yakını, gazi veya engelli belgeleri bulunuyor ise alacakları destek tutarı 10.000 TL’ye yükselir. Toplamda meslek lisesi ve lise mezunlarının alacakları kuruluş desteği olarak 20.000 TL meslek lisesi mezunlarına iş yeri açma kredisi verilir. Ayrıca, lise mezunları da işletmeleri için bankaların vermiş olduğu işletme kredilerine başvuruda bulunabilirler.

Halkbank İşyeri Açma Kredisi 2023

İşyeri açma kredisi veren bankaların başında Halkbank gelmektedir. Kadın girişimcilere ve 30 yaş altı genç girişimcilere desteklerini vermeye devam etmektedir

Halkbank işyeri kredileri ve özellikleri:

EDİTÖR TAVSİYESİ
  • Halkbank KOSGEB Kobi Finansman Kredisi: Kredinin azami limiti 50.000 TL, Girişimcilerin genç, gazi ve şehit yakını, kadın veya engelli olması durumunda kredinin üst limiti 70.000 TL olarak uygulanır. Halkbank Kobi finans kredisini kullananlar için kredi vade süresi azami 36 aydır. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif işletmeler, Kobi bilgi beyannamesi güncel kadın girişimciler ve KOSGEB desteği ile işini kurmuş faal işletmeler Halkbank tarafından verilen kredilerden faydalanabilirler.
  • Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf Kredisi: KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitim programını tamamlayarak girişimcilik sertifikası alan kişilerin azami kredi limiti 100.000 TL’dir. En az bir yıllık ustalık belgesine sahip ve iş kolunda ustalığı olan kişiler için kredi limiti 225.000 TL’ye çıkartılmıştır. Bu kapsamda kullanılan krediler sıfır faizli olarak esnafa sunulmaktadır. Sıfır faizli Halkbank kredisinden faydalanmak isteyen kişilerin 30 yaşını tamamlamamış olması şartı aranmaktadır.
  • Halkbank Kadın Girişimci Kredisi: Kredide yeni işini kurmuş kadın girişimciler için 100.000 TL limit verilirken işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimcilere verilen kredi tutarı 50.00 TL’dir. Kredinin vade süresi 6 ay ana para ödemesiz olup ihtiyaç kredisi vade süresinden değerlendirilerek toplamda 36 ay vadelidir.

Akbank İşyeri Açma Kredisi 2023

Akbank tarafından işyeri açacak girişimcilere veya işyerlerini açarak faaliyetlerine devam eden girişimcilerin işletmeleri için gerekli olacak finansman desteğini Akbank sağlamaya devam etmektedir. İşim için kredi kampanyası kapsamında her ihtiyaç için farklı kredi türü oluşturarak girişimcileri ve esnafın ihtiyaçlarına uygun kredi vermektedir.

İşyeri açma kredisi türleri:

  • Taksitli Ticari Krediler
  • Kısa Vadeli Krediler
  • Spot Krediler
  • Gayri Nakdi Krediler
  • Dış Ticaret Kredileri
  • Tarım Kredileri
  • Nakit Yönetimi Kredileri
  • Ücretler ve Diğer Krediler ile Kobilere destek vermektedir.

Ziraat Bankası İşyeri Kredisi 2023

Ziraat Bankası işyeri kredisi bireysel işyeri kredisi ve ortak işyeri kredisi olmak üzere iki seçenek halinde sunulmaktadır.

İşyeri kredisi seçenekleri:

  • Ziraat Bankası bireysel işyeri kredisi için satın alınacak olan işyerinin ekspertiz değerinin %75’i kadar krediyi 120 ay vade ile müşterilerine vermektedir. Krediye konu olan gayrimenkul üzerine banka ipotek tesis etmektedir. Banka, gerekli gördüğü takdirde ek teminat talep edebilmektedir.
  • Ziraat Bankası ortak işyeri kredisi için düzenli geliri olan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelip işyeri açmasına bu kredi imkan vermektedir. Ortak işletmenin ekspertiz değerinin %75’i kadar kredi120 ay vadeli verilmektedir. Krediye konu olan gayrimenkul üzerine banka ipotek tesis etmektedir. Ziraat Bankası, gerekli gördüğü takdirde ek teminat isteyebilmektedir.  Bu kredi, ortaklardan tümüne, birkaçına ya da yalnızca birine kullandırılabilmektedir.

Kaymakamlık İşyeri Açma Kredisi 2023

Kaymakamlıklar işyeri açan kişilere 2023 yılında belirli şartları taşıması durumunda destek vermektedir.

Kaymakamlık işyeri açma şartları:

  • Başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak kişiler vakıf kaleminde dilekçe ve form doldurarak yapmalıdır.
  • Başvuru sahiplerinin daha önce aynı kredi türünden faydalanmamış olması gerekmektedir.
  • İşyeri açacak olan kişinin işyeri projesi hazırlaması gerekmektedir.

Kaymakamlıkların başvuru döneminde 15 bin TL verecek bütçesi bulunması durumunda kredi vermektedir. Kaymakamlık şartlarını taşıyan kişiler SYDV’na başvuruda bulunabilirler.

Yeni İşyeri Açtım Kredi Çekebilir Miyim?

KOSGEB kredi başvurusu yapmışsanız, girişimci vasfından ilerleyerek hibe desteğinden yararlanabilirsiniz. Günümüzde, işyeri açtıktan sonra da bankalardan belirli miktarlarda kredi çekerek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bankalardan kredi talebinde bulunurken işletmenizin gelir ve giderlerinin belgesi talep edilebilmektedir. Bu belgeyi talep etmelerindeki enden, kredi geri ödemesinin güvence altına alınmaya çalışılmasıdır. Banka ayrıca taşınır ya da taşınmazlarınızın ipoteğini de isteyebilmektedir.

İş Bankası İşyeri Kredisi 2023

İş Bankası işyeri kredisi ile dükkan, büro, fabrika gibi işyerlerinizin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için finansman sağlanmaktadır. İş Bankası, teminat verilecek olan taşınmazın ekspertiz değerine göre en fazla %75 oranına kadar işyeri kredisi kullandırmaktadır. İş Bankası, işyeri kredisini 60 aya varan vade seçenekleri ile müşterilerine sunmaktadır. Kredi geri ödemeleri aylık ya da esnek ödemeli olarak seçilebilmektedir.

İşyeri açma kredisinden faydalanmak isteyen kişiler, kredilerini Ticari Kredi altında da kullanabilmektedirler. İşbank internet şubesi ya da İş Cep üzerinden ticari kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. İnternet şube ve İş Cep üzerinden yapılan başvurularda 100.000 TL’ye kadar limit bulunmakta ve 36 aya varan vade seçenekleri ile geri ödemeler sağlanabilmektedir.

Finansbank İşyeri Açma Kredisi

Finansbank işyeri açma kredisi ile hayallerinizdeki işyerine kavuşabilirsiniz! KOBİ destek kredilerinden size uygun olanı seçerek anında başvuruda bulunabilirsiniz. Finansbank KOBİ destek kredileri şunlardır:

  • KOBİ İhtiyaç Kredisi
  • KGF Kredileri
  • 72 Ay Vadeli İpotek Teminatlı Taksitli Kredisi
  • KOBİ’lere İnternetten Kredi
  • KOBİ İşe Devam Kredisi
  • Diğer Krediler QNB Finansbank tarafından verilmektedir.

KOBİ ihtiyaç Kredisi ile 36 aya varan vade seçeneklerinden yararlanabilir, uygun faiz oranları ile kredi kullanabilirsiniz.

TEB Ticari Kredi 2023

TEB ticari kredi ile firmanızın ihtiyaçlarını karşılayabilir, sabit eşitli veya esnek geri ödeme imkânları ile finansmandan yararlanabilirsiniz. Ayrıca Kredi Garanti Fonu ve Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile geleceğin KOBİ’lerine yeni iş kurma adımlarında kredi desteği sağlanmaktadır.

KOSGEB’in sağladığı KOBİ Destek Kredileri’ ne TEB ile başvuruda bulunabilmeniz de mümkündür.  Diğer bir deyişle TEB, KOSGEB destek paketlerine aracılık etmektedir. Kredi programlarının içeriği ve başvuru şartları dönemsel olarak farklılık göstermektedir. Kredi programları hakkında detaylı bilgi almak için TEB şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Vakıfbank Bireysel İşyeri Kredisi İle Hayallerinize Kavuşun!

Vakıfbank Bireysel İşyeri Kredisi ile girişimciler desteklenmektedir. Depo, büro, dükkân, mağaza gibi gayrimenkullere sahip olmak isteyen kişiler için nakit ihtiyacı finansmanı sağlanmaktadır. Bireysel işyeri kredisinde, kredi kullanan kişiye hayat sigortası yapılmaktadır. Kredi kullanma limiti, ipotek alınacak olan gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlandırılmaktadır.

Vakıfbank bireysel işyeri kredisi başvuru belgeleri:

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Ekspertiz raporu
  • İkametgah belgesi
  • Yapı kullanım izin belgesi
  • Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tapusu aslı veya fotokopisi başvuru esnasında gerekli olan belgeler arasındadır.

Başvuru için Vakıfbank şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Devlet Teşvikli İş Kurma

Devlet teşvikli iş kurma arayışında olan vatandaşlara destek veren kurum ve kuruluşlar:

  • KOSGEB: Devlet destekli teşvik denilince akla KOSGEB gelmektedir. KOSGEB, birçok sektöre hibe vermekte ve işletmelerin ekonomik rekabette ayakta kalmasına destek olmaktadır.
  • TUBİTAK: TUBİTAK, daha çok gençlere yönelik destek programları ile teknolojik ürünler için finansman desteği sağlamaktadır.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile sıfır faizli işyeri açma kredisi vermektedir. Bu kredi, kaymakamlık kredisi olarak bilinmektedir. Yeni işyeri açmak isteyen vatandaşlara, yaş sınırı konulmaksızın destek verilmektedir. Kaymakamlık kredisi için SYDV’lere direkt başvuruda bulunulabilmektedir.
  • İŞKUR: İŞKUR, KOSGEB anlaşmalı krediler vermektedir ve uygulamalı girişimcilik eğitimi programı kapsamında vatandaşlara destek sağlanmaktadır

EDİTÖR TAVSİYESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 1 =

Başa dön tuşu