Yeni İş Fikirleri

Kaymakamlık Faizsiz İşyeri Açma Kredisi Veriyor 2023

İlçelerde bulunan Kaymakamlıklara görevli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yeni iş kurmak isteyenlere yaş gözetilmeksizin işyeri açma kredisi verilmektedir. Bu kredi sayesinde faizsiz kredi ile kendi işini kuran girişimciler, 1 yıl boyunca ödeme yapmadan ilk yıl nefes alabilmekte ve sonraki yıllarda sıfır faizli olarak kredisini geri ödeyebilmektedir.

Kaymakamlıkların bünyesinde görev yapmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları birbirinden bağımsızdır. Yani Edirne’de görev yapan vakıf ile, Sincan’da görev yapan SYDV birbiriyle aynı hizmeti vermezler. Vakfın yaptığı yardımlar ve destekler Devlet tarafından ayrılan bütçe ile karşılandığından, her ilin ve ilçenin yardım sayısı ile ayrılan bütçe ayrı değildir. İşte bu sebeple, bütçe ayırabilen vakıflar, yeni iş kurmak isteyen, kendi işini açmak isteyen kişilere 15 bin lira sıfır faizli işyeri açma kredisi veriyor. Krediden yararlanmak içinse zor şartlar aranmıyor.

ŞARTLAR

  • İlk şart olarak kaymakamlık SYDV’na başvurmak isteyen gencin 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.
  • İş kuracak olan vatandaş, bu başvuruyu Vakıf kaleminde dilekçe ve form doldurarak yapıyor.
  • Başvuru yapmak isteyen kişinin daha önceden bu krediden faydalanmamış olması,
  • Vakıfta dosyanızın bulunması,
  • Vakıf bütçesinin o an itibariyle 15 bin lira faizsiz kredi vermeye  yeterli olması,
  • Başvuru sahibinin proje hazırlaması ve hazırladığı projesiyle başvurması,

şartlar arasında yer alıyor. Bu şartları yerine getiren girişimciler projeleri ile en yakın SYDV‘na başvuru yapabiliyor.

sydv-kredileri
Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı

Kaymakamlık Projesi Nasıl Hazırlanır?

Proje içerinde kişinin kurmak istediği iş ve sektör ile ilgili dokümanlar ve belgelerin yer alacak. Hangi sebeple bu işin yapıldığı, müşteri potansiyeli, dükkanın özellikleri, satış portföyü gibi maddeler de yer alacak. En önemlisi kişinin talep etmiş olduğu kredi miktarı ile hazırlanan iş projesinin bir birine uyum olması lazım.  15 bin lira sermaye ile küçük bir çay ocağı açmayı düşünüyorsanız bu paranın tamamını nerede nasıl kullanacağınızı belirtmeniz gerekiyor.

İşyeri açma kredisinin onaylanabilmesi için, projenin talep edilen kredi miktarı ile uyumlu olması şartı aranıyor. Örneğin küçük bir çay ocağı açacak olan kişinin kaç adet masa ve sandalye alacağını belirttiği gibi, bu masa ve sandalyelerin fiyatlarının tespiti için en az 3 firmadan fiyat teklifleri alması ve bu teklifleri de proje içeriğinde Kaymakamlığa sunması gerekiyor. Yeni Açılan İşyerine KOBİ Kredisi Çıkar mı? Kobi kredisi alarak da işletme kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Nasıl Veriliyor?

Başvuru sahibi esnaf veya girişimci adayının dosyası, Vakıf bünyesinde bulunmakta olan mütevelli heyeti tarafından inceleniyor. Bu inceleme sonucunda iş kurma kredisi almak isteyen vatandaşın dosyasına onay veya red veriliyor. Red verilmesi durumunda sebebiyle birlikte kişiye tebliğ ediliyor ve diğer başvuru sahiplerine geçiliyor.

Başvuru sahibinin işyeri açma projesi mütevelli heyetince uygun görülürse, dosya içeriği Mütevelli Heyetince düzenlenerek Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderiliyor. Genel Müdürlük tarafından hazırlanan proje inceleniyor. Bu inceleme belirli bir süre sürebiliyor. Genel Müdürlük projeyi uygun görürse başvuru sahibine 15.000 TL. faizsiz kredisi veriliyor.

Geri Ödeme Nasıl Yapılır?

Çekilen kredi için 12 ay boyunca geri ödemesiz dönem bulunuyor. Bu süre içerisinde kredi veya taksitleri geriye ödenmiyor. Girişimci işyerini açıyor ve 1 yıl boyunca hizmet sağlıyor. 1 yıl sonunda çekilen 15 bin liralık iş kurma kredisinin ödemeleri başlıyor.  Ödemeler Vakfında uygun görüşü ile toplamda 4 yıl içerisinde ödeniyor.

15.000 / 48 ay = 312 TL. 50 Kuruş aylık ödeme yapılacak iken ilk 1 yılı geri ödemesiz olduğundan,

15.000 TL. / 36 ay = 416 lira 60 kuruş aylık ödeme yapılıyor.

geri-ödeme
Geri Ödeme Nasıl Yapılır?

Yardım Alınabilecek Diğer Kurumlar

Bankalar iş yeri açmak isteyenlere destek olan finansal kuruluşlar arasında yer almaktadır. Yüksek limitli iş yeri alımlarınız için kredi kullanabilmek için ipotek göstermek durumundasınız. T.C. kimlik belgesi, ikametgah ve gelir durumunuzu gösteren belge ile hangi bankaya giderseniz gidin bu kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Ancak kredi notunuzun yüksek olması ve hakkınızda yapılacak olan tahkikatın olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Ziraat Bankası, Halkbankası, Vakıfbank, TEB gibi bankaların iş yeri kredilerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca ihtiyaç kredileri de ihtiyacınızı görecektir.

Bankalar dışında Kosgeb’ in verdiği girişimcilik desteklerinden de faydalanabilirsiniz. Kosgeb, bir iş planı hazırlayarak kuruma başvuru yapan girişimcileri, iş planlarının kabulü dahilinde 370 bin liraya kadar girişimcilik desteği veriyor. Kosgeb desteği alabilmek için ilk olarak Kosgeb’ in açtığı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak gerekiyor. Bu kurslar ücretsizdir. Kurs sonrası girişimcilere sertifika verilmektedir. 2020 yılında kurum farklı destek programları ile girişimcilerin yanında olmaya devam etmektedir.

Yeni programlar ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.

Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan SYDV’ lerin kredi desteklerinden faizsiz olarak faydalanmak için ilçenizde bulunan vakıflara başvurabilirsiniz. Her il ve ilçedeki destek limiti birbirinden farklı olduğu için detaylı bilgiyi yine buralardan alabilirsiniz. Ayrıca kaymakamlıklar tarafından verilen bu krediler ülke genelinde değişiklik arz edebilir. Örneğin İstanbul’ da Pendik Kaymakamlığı bu desteği sağlarken Kadıköy Kaymakamlığı sağlamıyor olabilir. Bağlı bulunduğunuz kaymakamlıklardan detaylı bilgi alabilirsiniz.

EDİTÖR TAVSİYESİ

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − nine =

Başa dön tuşu