KOSGEB

Dükkan Açma Kredisi Veren Bankalar 2023 (FAİZSİZ)

Dükkan açma kredisi veren birçok bankalar olmasına rağmen ilk kez yeni bir iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza Devlet destekli kuruluşlar ve bankalar finansman sağlamaktadırlar. KOSGEB devlet destekli işyeri açma kredisi verirken, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi bankalar da dükkan açmak isteyenlere KOBİ ve işyeri kuruluş kredileri vermektedirler. Bu içeriğimiz de küçük, büyük her türlü işletmenin kuruluşu için bankalar ve bakkal, manav, market, giyim mağazası, ayakkabı mağazası, şarküteri, lokanta, cafe, kahvehane, berber, manav, büfe, kuyumcu, hediyelik eşya dükkanı, beyaz eşya mağazası, kuruyemişçi, süper market, bayilik almak isteyenler için  araştırma yaptık. Yurt dışında örneğin Almanya’da bu işi yapmak isteyenler için gerekli belgeler içeriğimizden farklıdır.

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?

Dükkan açmak için birçok girişimci, bir miktar kredi kullanmaktadır. Elinde dükkan açmak için yeterli sermayesi olsa dahi, bankaların sunmuş oldukları KOBİ avantajlarından yararlanmak isteyenler Kobi kredisi kullanmayı tercih etmektedirler. İşyeri açmak için esnaf ve sanatkarlar kefalet kooperatifinden kredi çekebilirsiniz.

Ticari Kredi Veren Bankaları Araştırın!

İş kurmak için kredi veren bankaları tespit etmeden önce, açacağınız dükkanın çeşidine, özelliklerine ve iş planınızda gereksinim duyduğunuz sermaye miktarını net olarak hesaplamalısınız. Bu hesaba göre dükkanınız size aylık getirisinide not ederek, aylık giderler haricinde dukkanacmak.com kredi için ödeyebileceğiniz net miktarı bulmalısınız. Dükkan açmak için kredi veren bankalar çok olduğu gibi, işyeri açma kredisi adı altında yüksek meblağlarda kredi imkanları sunulmaktadır. Ancak önemli olan kredi almak değil, kullanılan krediyi aksamaya meydan vermeden aylık ödeyebilmektir.

kredi-veren-bankalar
Düzenli ödeme yapmalısınız.

KOSGEB; girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Bu sebeple aylık ödeyebileceğiniz miktarı kesin olarak belirlemelisiniz. Bu hesabı yaparken, işyerinizin aylık minimum kazancını esas almalı, ayrıca hiç iş yapamayacağınızı da düşünmelisiniz. Örnek vermek gerekirse, işyerinizin aylık ortalama minimum kazancının 5000 TL olduğunu varsayalım. Bu kazancın içerisinden 3000 TL giderleri düştüğünüzde, size kalacak paranın 2000 TL olduğunu varsayalım. Aylık 2000 TL taksitlerle kredi kullandığınız da, ödeme güçlüğü çekeceğiniz, cebinize hiç para kalmayacağı ve daha fazla borçlanacağınız aşikardır. Bu nedenle hesabınızı yaparken çok dikkat edin.

Bankalar ile yapmış olduğunuz görüşmeler sonucunda en uygun imkanları sağlayan bankayı tercih edin. Kredi taksitlerini belirlerken de, ileride olabilecek durumları değerlendirerek, mümkün olduğu kadar kredi taksitlerini kısa vadede ödemeyi planlayın. Şuan için ekonomi belli bir seviyede ancak ileride kriz olup olmayacağı, buna bağlı olarak iş yerinizin müşteri potansiyelinin düşüp düşmeyeceğini hesaba katmanız yararlıdır. Şuan için aylık minimum 5000 TL para kazanan bir iş yerinin 3 yıl sonra ne durumda olacağı hakkında bir fikir yürütmez iseniz, iş yerinizi borçlar yüzünden kapatmak zorunda kalabilirsiniz.

İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

  • Akbank,
  • İş Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Vakıfbank,
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Halk Bankası 3 farklı kategoride sıfır faizli işyeri açma kredisi vermektedir.
  • QNB Finansbank,
  • Denizbank
  • Odeabank,
  • Türkiye Ekonomi Bankası,
  • Odeabank,
  • Anadolu Bank
  • Garanti Bankası
  • Şekerbank

Bankaların yapmış oldukları kampanyaları takip ederek, en uygun taksitle en uygun  krediyi veren bankanın teklifini değerlendirin ve banka şubesine giderek, Kobi alanında uzman müşteri temsilcisi ile görüşün. Size sağlayabileceği kolaylıkları, aylık taksitlerde aksama meydana geldiğinde, nasıl bir alternatif sunabileceğini, ileride faiz oranlarına göre yapılandırma yapılıp yapılamayacağını öğrenin. Bankanın vermiş olduğu teklifi ve fırsatları bir yere not edin. Genelde faiz oranları ve dosya masrafları birbirinden küçük miktarlarda farklılıklar gösterse de, iyi bir banka ile çalışmak yararınızadır.

Kadınlara özel işyeri açma kredisi ve şartları ile mikro kredi avantajlarını incelemelisiniz. Sermayesiz iş kurma dükkan açma kredisi dükkan açmak isteyen ancak sermayesi olmayan girişimciler içindir.

kadınlara-özel-kredi
Kadınlara İş Yeri Kredisi Veren Bankalar

Vakıfbank İş Kurma Kredileri

Firmanızın kısa ve orta vadeli finansman ihtiyaçlarının, finansal döngünüze uygun ödeme seçenekleri ile karşılandığı TL kredilerdir. Dükkan açmak için kredi veren bankalar arasında bulunan Vakıfbank işyeri kredisi çeşitli vadelerde kullanılabilir ve ödeme kabiliyetinize göre değişken taksitler ve ödemesiz dönem belirlenebilir. Bankadan dükkan açma finansmanı taksitlerinizi nakit akışınıza uyumlu ödeme seçenekleriyle, taksitlendirerek ödeyebilirsiniz. Ayrıca İşletmenizin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere kullanabilirsiniz. Vakıfbank’tan kredi çekebilmek için, KOBİ olmanız, aylık kazancınızın çekeceğiniz krediye yetmesi ve kredi sicilinizin temiz olması gerekmektedir.

QNB Finansbank İşyeri Finansmanı

QNB Finansbank kredi ürünlerine QNB  Finansbank KOBİ İnternet Şubesinden ulaşabilir, limitleriniz dahilinde günlük 150.000 TL’ye kadarki ticari kredi ihtiyacınızı “işinizden gücünüzden olmadan” tek tıkla, hızlıca ve kolayca karşılayabilme fırsatına sahip olabilirsiniz. Üstelik hafta sonlarında ve şubeler kapalıyken de kredi kullanmanız mümkün! Kimler QNB Finansbank KOBİ İnternet Şubesinden ticari kredi kullanabilir? Dükkan açma kredisi isteyenlerden yıllık cironuz 20 milyon TL’ye kadar ise bu fırsat tam size göre. QNB Finansbank kobi kredileri için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şirketinizde yapacağınız her türlü yeniliği karşılamak için, Garantinin KOBİ’lere özel kredilerinden faydalanabilirsiniz. Garanti esnaf destek paketi için burayı inceleyin.

Şekerbank’tan Cafelere Destek Kredisi

Restoran, cafe ve lokanta gibi işyerlerine finansal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Şekerbank, destek kredisiyle işletmelerin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yüzde 0,79 faiz oranlarıyla 3 aya kadar geri ödemesiz dönemli kredi desteği sunmaktadır. Verilecek olan kredinin üst limiti 750 bin TL olmaktadır. Ödemeler aylık eşit taksitli ya da 3 ayda bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca ilk yıldan sonra taksit erteleme imkanı bulunmaktadır. Vade sayına göre değişen faiz oranları ise aşağıdaki gibidir:

  • 3 – 12 ay vade aylık %0,79
  • 3 – 24 ay vade aylık %0,89
  • 25 – 36 ay vade aylık %0,99
  • 37 – 60 ay vade aylık %1,09  

Dükkan Açma Kredisi Hesaplama

İyi bir hesap yapmak için ödeme planını oluşturmadan önce bankaların faiz oranlarını araştırmalı en düşük faiz oranı sunan en uygun dükkan açma kredisini tercih etmelisiniz. Yeni iş kuracak gençlerimiz için örnek hesaplama tablosu oluşturduk.

Dükkan Açma Kredisi Hesaplama
Dükkan Açma Kredisi Hesaplama

100 bin lira  geri ödeme planı;

  • Kredi Tutarı: 100 Bin Lira
  • Aylık Faiz Oranı : %0,90
  • Aylık Geri Ödeme; 2.680 Lira,
  • Taksit Miktarı: 48 taksit,
  • Geriye ödenecek toplam para; 128 bin 676 lira

50 bin lira geri ödeme planı;

  • Miktar: 50 bin lira,
  • Faiz Oranı: Aynı,
  • Taksit sayısı; 4 YIL,
  • İşyerinin Aylık Ödeyeceği Miktar; 1.340 TL.
  • Faizi ile birlikte toplam iade; 64 bin 338 liradır.

TEB İşyeri Açma Kredileri

TEB & KGF İşbirliğiyle Girişimcilere 500 bin TL’ye Kadar Teminatsız Kredi vermektedir.  TEB & KGF işbirliği ile;

  • Teknoloji alanında girişimcilere 500 bin TL’ye kadar,
  • Tarım girişimcilerine 250 bin TL’ye kadar,
  • Franchise girişimcilerine 200 bin TL’ye kadar,
  • Küçük işletme girişimcilerine 100 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.

TEB işyeri kredisi tüm ayrıntıları buradan inceleyebilirsiniz.

teb-işyeri-kredisi
TEB İşyeri Kredisi

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği

Kosgeb tarafından verilen destekle sizde yeni işyeri açmak istiyorsanız, ücretsiz olarak verilecek olan eğitime katılarak online eğitim sonunda sertifika almalısınız. Daha sonra bu sertifika ile açmak istediğiniz işyerini projeye dökerek, başvuruda bulunmalısınız. Başlangıçta elli bin lira hibe geri ödemesiz destek alabilir, bu destek yetmezse de yeniden başvurarak 370 bin liraya kadar kredi alabilirsiniz. Bu da yetmez ise, tüm bankaların KOSGEB’den onay alanlar için verdikleri ihtiyaç ve işyeri kredileri var. Vakıfbank, Halkbank, Ziraat, Garanti, İşbank, Qnb Finansbank gibi birçok banka şubesi KOSGEB’e projesini onaylatan esnafımıza kredi vermektedir.

İŞKUR

Yanlış duymadınız. İş-kur proje karşılığında ceza infaz kurumlarından tahliye olan hükümlülere ve belirli şartları taşıyan engellilere proje karşılığında geri ödemesiz 90 bin lira işyeri açma desteği veriyor. İŞKUR tarafından istihdamın sağlanmasına yönelik geliştirilen projeler sonucunda kendi işini kurmak isteyenlere destekler sunuluyor. PROJE REHBERİ bağlantısından gerekli şartlar, hangi projelere ödeme yapıldığı, nereye başvurulacağı gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

İşyeri açma kredisini ister devlet bankalarından, ister özel bankalardan isterseniz Kamu kurum ve kuruluşlarından hibe şeklinde alın, işletme açılışından önce projenizi belirleyerek ihtiyaçlara göre harcama yapın.

EDİTÖR TAVSİYESİ

10 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =

Başa dön tuşu