Yeni İş Fikirleri

2023 Yılında İş Kurmak İsteyenlere 150 Bin Lira Destek

Günümüz de bilindiği üzere iş kurmak isteyenlere veya kendi çiftliğini kurmak, tarım ile uğraşmak isteyenlere destek parası verilmektedir. İş kurarak devlet bütçesine katkı sağlamak isteyen, bünyesinde personel istihdam ettirmek isteyenlere sevindirici haber. İş kurmak isteyenlere 150 bin lira destek verilecek.

İş kurmak isteyenlere 150 bin lira destek verilmesi konusunda destek yıllardır sağlanmaktadır. Gençlere bu konular da teşvik verilmekte ve projelerini anlatmaları karşılığında projeleri onaylanırsa hayata geçirebilmeleri için 150 bin liraya kadar destek sağlanmaktadır. Üstelik destek sağlandığı gibi 3 sene vergi de alınmamaktadır.

Projeni Üret Desteği Kap!

İş kurmak isteyen, kendi işini yönetmek isteyen, kendi işinin patronu olmak isteyen, devlet bütçesine katkı sağlamak isteyenlere teşvik ücretleri verilmeye devam ediliyor. Üstelik az ücret verilmiyor. İş kurmak isteyenlere 150 bin lira destek sağlanıyor. Bu destekten yararlanmak için özgün bir proje düşünerek bu projenin mülakatlarda geçmesini sağlamanız gerekmektedir.

150 bin lira destek TÜBİTAK tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca TÜBİTAK tarafından çeşitli konulardaki projelere de destekler sağlanmaya devam etmektedir.

tübitak-ulusal-destek-programları
TÜBİTAK Ulusal Destek Programı

TÜBİTAK tarafından düzenlenene Bilim Fuarları Destekleme Programı dahilinde  çağrı dönemleri başlatılmıştır. 4006 sayılı destekleme programına katılmak isteyenler başvurularını yapabilecektir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

3 Yıl Vergi Muafiyeti

TÜBİTAK tarafından iş kurmak isteyenlere 150 bin lira destek sağlandığı gibi yine gençlere iş kurmaları karşılığında 3 yıl vergi avantajı da sağlanıyor. Gençlerin vergi konusunda sıkıntı yaşamaması, bütçelerinin dar olmaması için 3 yıl boyunca gençlere vergi muafiyeti de sağlanmaktadır. Bu sayede dukkanacmak.com gençleri Kobi olmaları için adımlar atılmakta ve gençlere 150 bin liralık destek sağlanarak onlara kendi işinin patronu olma fırsatı verilmektedir.

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim

 Seçilen uygulama kuruluşları başvuruları, iş planlarını kabul edecek, değerlendirecek ve bu fikirlerin hayata geçirilmesi için çeşitli uygulamalar yapacaktır. Girişimciler bu sayede iş planlarının kabul edilmesi durumunda destek alabileceklerdir. Verilecek olan destek tutarı 200 bin TL’ dir. Hem de bu destek tamamen hibe olarak verilmektedir. İş planlarının yarışacağı 6 alan bulunmaktadır. 

Bu alanlar;

  • Tarımsal ve beslenme alanlarında sürdürülebilirliğin sağlanması
  • İletişim ve sayısal manada yaşanacak olan dönüşüm
  • Akıllı ulaşım sistemleri
  • Üretim sistemlerin dijital dönüşümü
  • Sağlım ve yaşam şartlarında iyileşme
  • Enerji uygulamaları ve temiz teknoloji

Genç girişimci destek başvuruları için 2023 yılında çağrı henüz yapılmamıştır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

bireysel-genç-girişim
Bireysel Genç girişim

SYDV İş Kurma Kredisi

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları illerde valilikler, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet göstermekte ve her türlü aynı ve nakdi yardımları yapmaktadır. Bu anlamda iş kurmak isteyenlere de 15 bin TL girişimci desteği verilmektedir. Ancak yapılan bu uygulamalar her vakıfta farklılık gösterebilir. Bu sebeple bağlı bulunduğunuz kaymakamlık ya da valilikten detaylı bilgi alabilirsiniz. Vakıf yardımı alabilmek için 18 yaşından büyük olmak, daha evvel bu tarz bir yardım almamış olmak, bir proje hazırlayarak bu projeyi sunmak gerekmektedir. Ayrıca iki adet devlet memuru kefil sunmanız gerekiyor.

İş kurmak isteyenler dilekçe ile durumlarını SYDV’ lere bildirmelidir. Projenizde talep ettiğiniz 15 bin TL‘ nin hangi masraflara gideceğini açıkça beyan etmeniz gerekiyor. Kalem kalem işletme giderlerini yazmalı, hatta gerekli olan ekipman için firmalardan fiyat almalısınız. Kredi vadesi toplamda 4 yıldır. Ancak il yıl hiçbir ödeme yapmanız gerekmiyor. Bu anlamda işinizi kurduktan sonra durumunuzu düzeltmeniz konusunda bir destek sağlanmış oluyor. Krediden herhangi bir faiz talep edilmiyor. Başvurunuz şayet kabul edilirse Genel Müdürlük’ e gönderiliyor. Burada da yapılan incelemeler sonucu başvurusu şartlarını taşıdığınız kabul edilir ve projeniz destek vermeye uygun bulunursa 15 bin TL destek alabiliyorsunuz.

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim

Kosgeb girişimcilere finansal destek sunan kuruluşlardan bir tanesidir. İlk olarak başlatmış olduğu uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile katılımlara kurs verilmektedir. Kurs başvuru tarihleri resmi internet sayfasının eğitim duyuruları bölümünde yer almaktadır. Sertifika almak istiyorsanız bu tarihleri takip ediniz. Çünkü Kosgeb sürekli olarak kurs açmaya devam etmektedir. Bu kurslar 32 saatten oluşmaktadır.

Eğitim Duyuruları

Kursları alanında uzman kişiler, liselerde eğitim veren öğretmenler ya da akademisyenler vermektedir. İşletme ile ilgili anlatılan konuların yanı sıra iş planının nasıl hazırlanacağından da bahsedilmektedir. Kursların %80‘ ine katılmak zorunludur. 4 modül üzerinden konu anlatılmaktadır. Bu aşamadan sonra sıra geliyor iş planı hazırlamaya. Verilecek olan destekler için iş planınız bir referans oluşturacaktır. Bu sebeple özgün ve kaliteli bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. İş planı hazırlamak konusunda danışmanlık hizmeti veren firmalardan da destek alabilirsiniz.

Burada belirtmemiz gereken bir diğer nokta İşkur Kredileri olarak bilinen kredilerin aslında Kosgeb kredileri ile aynı anlama geldiğidir. İki kurum imzaladıkları protokol neticesinde girişimci desteği sağlamaktadır.

kosgeb-destekleri
Kosgeb Destekleri

Kosgeb desteği alabilmek için süreç şu şekilde işlemektedir;

  • Sertifika alınması
  • İşletmenin fiziki olarak kurulumun gerçekleştirilmesi
  • Veri tabanına kayıt olunması
  • Kobi beyannamesinin kuruma sunumunun yapılması
  • İş planının elektronik ortamda düzenlenmesi ve onaylatılması
  • İlk inceleme yapıldıktan sonra değerlendirilmek üzere iş planının Kosgeb kuruluna sevki
  • Kurul tarafından yapılacak olan istişare sonrası kararın netleştirilmesi
  • İş planı başvurusu olumlu karşılananlara verilecek olan destek sürecinin başlatılması
  • Destek talep formunun kuruma sunulması
  • Bütçe durumu gözetilerek destekleme ödemesinin yapılmasıdır.,

Kosgeb girişimcilere 60 bin ile 360 bin TL Hibe desteği vermektedir. Kosgeb, verdiği desteklemelerin kullanım alanlarını sınırlamıştır. Hibe olarak verilen  Kosgeb girişimcilere yeni bir destekleme programı ile destek olmaya devam etmektedir. Girişimciliği geliştirme destek programı ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Kosgeb desteklediği sektörleri nace kodları ile ifade etmiştir. Nace kodlarının tam listesine ulaşmak için tıklayınız.

Kobi beyannamesinin doldurulması aşamasında Gelir İdari Başkanlığı tarafından bir önceki yıla ait olan veriler otomatikman alınmaktadır. Finansal verileri GİB aracılığı ile tespit edilemeyen işletmelerin ilk olarak bu verileri kuruma sunmaları gerekmektedir. Bu verileri sunmayanlar ya da verilerine ulaşılamayanlar beyanname dolduramayacaktır. İşletme konusu kurum tarafından desteklenmeyenler de bu beyannameyi doldurabilir. Fakat hiçbir şekilde destekleme ödemesi alamazlar. Kosgeb destekleri ile cafe, oto yıkamaayakkabı mağazası açabilirsiniz.

Bu kurumlar aracılığı ile destekleme ödemesi alabilir ve işinizi kurabilirsiniz. Finansal destek sağlamak konusunda bankalar da işinizi görecektir.

EDİTÖR TAVSİYESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 3 =

Başa dön tuşu