KOSGEB

KOSGEB Giyim Mağazası İş Planı Örneği ve Nace Kodu 2023

KOSGEB her alanda olduğu gibi, bayan giyim mağazası sahiplerine ve işyeri açmak isteyenlere kredi ve destek veriyor. 250 bin lira iş yeriniz için yeterli gelir mi? Bu yazımızı giyim sektörünün vazgeçilmez müşterileri olan kadınlar için yazdık:) Tesettür veya açık giyim mağazası açmak için en az 50-60 bin lira tutarında bir sermayeniz olması gerekmektedir. Bu sermaye miktarı’da nace kodlarına uygun bir proje ile KOSGEB’ den alınabilir.

KOSGEB Desteği ile Giyim Mağazası Açmak

Giyim mağazası açmak isteyen girişimciler sermaye ve genel giderlerin karşılanması amacıyla kredi çekmeyi düşünmektedirler. Sermayesi az olan ya da hiç olmayan girişimcilerin ilk müracaat ettikleri ve akıllarına gelen ilk yer bankalardır. Bankalar yeni iş dukkanacmak.com kurmak isteyenlere iş yeri kredisi açarak uygun ödeme koşulları ve ödeme seçenekleriyle krediler vermektedir. Bayan giyim sektörü hızla değişen ve modası hızlı geçen bir sektördür. Rakip firmaların varlığı ve çok çeşitlilik ayakta kalmayı zorlaştırmaktadır. Özellikle de büyük firmaların varlığı işi oldukça zorlamaktadır. Bunlara rağmen ayakta kalmayı sağlayan en önemli faktör açacağız işyeri ile ilgili doğru bir iş planı hazırlamanızdır. Özellikle son yıllarda tesettür giyim sektörü oldukça hareketlidir. Daha çok facebook sayfalarında bu firmaların satışlarını ve müşterilerini görebilirsiniz.

Giyim Mağazası Nace kodları

KOSGEB Nace kodları arasında “TOPTAN VE PERAKENDE TİCARET” bölümünde 47.1 nolu Nace kodunda,

“Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda giyim eşyalarının perakende ticareti” yer almaktadır. Bu nace kodu ile başvuru yapılabilir.

kosgeb-giyim-mağazası-nace-kodu
KOSGEB Giyim Mağazası Nace Kodu

Bankalar:

Giyim mağazası açmak istiyorum ama param yok diyenlere, sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bankalara kredi başvurusunda bulunmaktadır. Bankalar iş yeri kredisi vererek müşterilerine uygun ödeme kolaylığı sağlayarak girişimciliği desteklemektedir.

  • Ziraat bankası finansmanı ile yatırım amaçlı olarak  alınan iş yeri ofis, büro, dükkan, mağaza, muayenehane vb almak, açmak için 120 aya kadar vade seçenekleri ile destek vermektedir
  • Garanti bankası 96 ay vade ile almak istediğiniz işyeri ve mağazalar için kredi vermektedir.
  • Vakıf bankası da iş kurmak isteyenlere kredi veren bankalar arasındadır. Esnafı unutmayan, her zaman yanında olan bir bankadır.
  • İş yeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan işletme sahiplerine QNB Finansbank 120 ay vadeli krediler vermektedir.

KOSGEB Desteği

Giyim mağazası açmak isteyenlere devlet teşvik amacıyla Kosgeb desteği vermektedir. Kosgeb hibe kredisi ile  giyim mağazası açmak isteyen tüm girişimcilerin mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmalıdır. Kobiler için ve yeni iş yeri açacak olan girişimciler için bir çok programlar hazırlamıştır. Bu programlardan biride yeni iş yeri açacak olan girişimcileri ilgilendiren Girişimcilik Destek Programıdır. Girişimcilik Destek Programı genel olarak hibe ve faizsiz krediden oluşan destekler içermektedir. Eğitim amacı iş planı hazırlanması ile ilgili bilgiler içermektedir. Desteğe başvururken desteklerden faydalanmanız için iş planı projeniz  uygun olması gerekmektedir. Destek almak için yapmanız gereken şey 32 saatten oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimi programına katılmanız gerekmektedir. Bu kursların bitiminde kursiyerlere sertifika verilecektir. Destek başvurusunda bulunmak için sertifika almak zorunludur. Kurs programlarında iş planının nasıl hazırlanacağı anlatılmaktır. Ders veren hocalar konularında uzman kişilerdir ve anlatılan konular genel itibarla işletme ile ilgili olmaktadır. Kurs tarihlerini sürekli olarak takip etmeniz gerekmektedir. Kosgeb konu ile ilgili sürekli olarak kurs açmaktadır. Kurs tarihlerini duyurular bölümünden takip edebilirsiniz.

giyim-mağazası-açmak
Kosgeb Desteği İle Giyim Mağazası Açabilirsiniz.

Destek alabilmenin en önemli noktası iş planı hazırlamaktır. Kurulun iş planınızı kabul edebilmesi için, iş planının özgün ve kaliteli olması gerekmektedir. İnternetten bulabileceğiniz pek çok iş planı vardır. Bu iş planlarını örnek olarak alabilirsiniz. Ancak birebir indirmemenizde fayda var. Çünkü bunlar yol göstermek adına hazırlanan planlardır. İş planında girişimci ve işletme bilgilerine detaylı bir şekilde yer vermeniz gerekmektedir. Kurul bu iş planını belirlenen süre zarfında inceler. Yapılan inceleme sonrası destek vermeye karar verdiği kişileri ilan eder ve bu kişiler Kosgeb veri tabanına kayıt olurlar.

KOSGEB Giyim Mağazası İş Planı Örneği indirerek projenize uygun hale getirebilirsiniz.

Giyim Mağazanız İçin

  • Ziraat bankasından bayan girişimci kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Akbank KOBİ ve işyeri desteklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Vakıfbank ücretsiz pos cihazı kampanyasından yararlanabilir, giyim mağazanıza akıllı pos cihazı alırken, en düşük faizli kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz.
  • Devlet desteği ile işyeri açmak istiyor iseniz, bankalara gitmeden önce KOSGEB’ in kapısını çalabilirsiniz.

İşyeri açmak için yeterli sermayeniz yok ise Kosgeb desteklerine başvurabilirsiniz.

EDİTÖR TAVSİYESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + three =

Başa dön tuşu