T.C. Kimlik No ile Emekli Maaşı Sorgulama (e-Devlet Maaş Sorgula)
Çalışma hayatı sona eren vatandaşlar emekli olduktan sonra maaş almaktadır. Bu maaşlar kişinin çalıştığı fiili gün sayısı, prim günleri, işe girdiği tarih ve diğer durumlara göre değişebilmektedir. Emekliyseniz alacağınız maaş miktarını kolaylıkla sorgulamanın kolay yolları bulunmaktadır. Üstelik bu sorgulamayı internete bağlı olduğunuz her yerden yapabilirsiniz. T.C. Kimlik no ile emekli maaşı sorgulama, e-Devlet üzerinden maaş nasıl öğrenilir? sorularına yanıt arayan vatandaşlarımız için tüm aşamaları detaylandırdık. 4/A, 4/B, 4/C kadrosunda olan bilinen adıyla SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı’na bağlı vatandaşların emekli maaşları, sorgulama ekranları ile aldığınız tutarlar kolaylıkla öğrenilir. Tüm sorgulama aşamalarını ve maaş kesintilerini inceleyebilirsiniz.
T.C. Kimlik No İle Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?
İster sigortalı işçi olarak çalışın, isterseniz devlet memuru olun aldığınız emekli maaşı sorgulamasını yapabilirsiniz. Üstelik yalnızca TC ile maaşınızı sorgulayabilirsiniz. SGK’ya bağlı sigortalı çalışanlar, emekli olacak olan herkes alacağı paranın ne kadar olduğunu hesaplayabilir.
- SGK resmi sitesi üzerinden gerekli bilgiler doldurularak,
- Bulunduğunuz yerdeki SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)’na şahsen başvurarak,
- e-Devlet şifreniz varsa, bu sisteme giriş yaparak kolaylıkla sorgulama yapabilirsiniz.
e-Devlet TC ile Emekli Maaşı Sorgulama
Emekli maaşımı istediğim yerden nasıl öğrenebilirim? diye merak edenler için e-Devlet hızlı işlem fırsatı sunuyor. PTT şubelerinden alacağınız şifreniz ile bu portala giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemlerine geçebilirsiniz. Emekliliği yaklaşan ve olan vatandaşlar da buraya giriş yapabilir. e-Devlet üzerinden SGK kapsamında neredeyse çoğu işlem gerçekleştirilmektedir. SSK maaş sorgulama, SGK, BAĞ-KUR, Emekli sandığı için 4A, 4B, 4C gruplarında çalışanların hizmet dökümlerine kolaylıkla ulaşılabiliyor. TC ile maaş sorgulama için:
- e-Devlet ile T.C. kimlik no ve şifre girişi yapılır. Kimlik doğrulaması tamamlanır.
- Kimlik doğrulamasından sonra, SGK hizmetleri bölümüne geçilir.
- Burada ‘Emeklilik Uygulamaları’ bölümü yer almaktadır. Size uygun olan ve merak ettiğiniz aylık bilgisi öğrenme seçeneklerinden biri seçilerek kolaylıkla sorgulama yapabilirsiniz.
- Güncel bilgiler yer aldığından, SGK kapsamında net tutarları hesaplayabilir ve kontrol edebilirsiniz.
e-Devlet SGK Emeklilik Uygulaması
Emeklilik aylığı sorgulaması için birden fazla başlık mevcuttur. Öncelikle eğer SGK kapsamında çalışıyorsanız, TC ile anında maaş sorgulaması yapabileceğiniz 4A kapsamında aylık sorgulama ve diğer çalışanlar veya memurlar için ilgili aylık bilgisi sorgusu, ücret kesintileri, hizmet dökümleri, çalışılan gün sayısı, prim göstergeleri gibi bir çok bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
TC ile 4A Emekli Maaşı Sorgulama (SSK Çalışanları)
Online e-Devlet sistemine, parola, e-imza, mobil imza, kimlik kartı, internet bankacılığı seçeneklerinden herhangi biri ile giriş yapılır. Daha sonra kesintiler, maaş ve ödeme bilgileri, ücret bilgileri gibi tüm detaylara SGK kurum hizmetlerinden ulaşabilirsiniz.
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
- Aylık Bilgisi
- Aylık Bilgisi Belge Doğrulama
- Ödeme Bilgileri
- Emeklilik Kaydı
T.C. Kimlik Numarası ile 4B Emekli Aylığı Sorgulama
Yukarıda belirttiğimiz gibi e-Devlet sistemine giriş yaparak Bağkur’lu vatandaşlar da aylıklarını öğrenebilmektedir. Anında maaşlarınıza erişebilmek bir telefon kadar uzağınızda. İnternetinizin olduğu her yerden güncel olarak belirlenen emekli maaşlarınızı görebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
- e-Devlete giriş yapılır.
- ‘4B Emeklilik aylık bilgisi’ ekranına geçilir.
- Burada çalıştığınız gün sayısı, ödenen primlere göre hesaplama yapılır ve güncel aylığınızı görebilirsiniz.
- TC ile 4B (BAĞKUR) maaş sorgulamak bu kadar kolay. Hemen hesaplamak ve güncel maaşınızı görmek için tıklayınız.
4C Emekli Maaşı ve Kesintileri Sorgulama e-Devlet
Parolanız, e-imza ve diğer giriş seçenekleri ile e-Devlet emeklilik bilgileri sayfasına ulaşabilirsiniz. Kamuya atanmış olan memurlar emekli sandığı olarak bilinen kapsamda çalışır ve bu şartlarda emekli olurlar. Emeklilik için yaş hesaplaması ve günlerin hesaplanması herkese göre farklılık göstermektedir. Eğer 4C kapsamında çalışansanız ve bilgilerinizi görmek istiyorsanız, SGK 4C ekranından şifresiz girişlerinizi yapabilirsiniz.
- Emeklilik aylık bilgisi,
- Aylık maaş tercihleri,
- Aylık bilgisi belge doğrulama,
- Maaş ödeme ve kesinti bilgileri,
- Emeklilik işlemleri evrakların takibi gibi ekranlardan size en uygun seçeneği seçerek merak ettiğiniz tüm detayların sorgulamasını yapabilirsiniz. SGK ne kadar emekli maaşı alırım? sorusuna da cevap bulmuş olursunuz.
Eğer şifreniz yoksa, PTT şubelerine başvuru yaparak belli bir ücret karşılığında alabilirsiniz. Tüm bunlara da erişiminiz olmadığında, bulunduğunuz ilçe Nüfus Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunarak TC kimlik no ile veya kimlik belgeniz ile memurlardan bilgi alabilirsiniz.
Çalışma Hayatım Uygulaması e-Devlette
Ne kadar emekli olduğunuzu e-Devlet ile tek tıkla öğrenmek isteyenler için Çalışma Hayatım uygulaması devreye girdi. e-devlet şifreniz ile giriş yaptığınızda, arama bölümüne Çalışma Hayatım yazarak sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu sayfada:
- SGK tescil başlangıç tarihiniz,
- Emeklilik için prim ödeme gün sayınız ve çalışma gününüz,
- Emeklilik kalan yaşınız,
- 5400 günden ve 7200 günden emeklilik prim gün sayısı ve yaşı otomatik olarak listelenmektedir.
Bu sayfaya giriş yaparak Emeklilik İşlemleri, SGK borçları, İş Arıyorum, Yetkinliklerim, Çalışan Sayfası, Sağlık-Tedavi, Yapılandırma İşlemleri, Bildirimler sayfalarına ulaşabilir ve işlem yapabilirsiniz.
Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?
Emekli aylığı sorgulamak ve ne kadar alacağını öğrenmek isteyenlere SGK tarafından sorgulama ekranları açılmıştır. TC kimlik numarası ile anında maaş sorgulamasını da yapabiliyoruz. Öncelikle, emekliliğe çok yakın ve uzak olan herkes ne zaman çalışma dönemlerinin biteceğini, hangi yaşta aylık bağlanacağı konusunda tüm hesaplamaları SGK sitesinden yapabiliyor. Ayrıca ne kadar aylık alacağınızı sorgulayabileceğiniz adımlar:
- 4A çalışanlar için aylık hesaplama ekranı (hizmet günü 3600 günden az olanlar için hesaplama yapılamamaktadır.)
- 4B aylık hesabı ve hak kazanma ekranı üzerinden yine ortalama maaş gösterilmektedir. 5400 günden az çalışanlar için hesaplama yapılamamaktadır.
- Kamu memurları 4C ikramiye ve maaş sorgulama sayfası sayesinde derece, kademe, hizmet ayı, maaş tarihi gibi bilgileri girdikten sonra emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz.
PTT Emekli Maaşı ve Promosyon Sorgulama
SSK kapsamında emekli olduysanız ilk maaşınız PTT aracılığı ile yatırılmaktadır. Hizmet süresini tamamlayanlar ise SGK’ya başvuru gerçekleştirerek maaşlarını kolaylıkla taşıyabilir. İkamet ettiğiniz yerdeki tüm PTT işyerlerine giderek bilgi alabilirsiniz. Tüm emekliler 12 ay süresince parasını alabilir.
T.C. İle Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?
Sadece tek bir sayfadan çalışma dönemi sonunda ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca kaç yaşına kadar çalışacağınız ve yaş sınırınız prim günleri listelenmektedir.
- Sosyal Güvenlik Kurumu sitesine ortalama maaşınızı öğrenmek için buradan giriş yapılır.
- Daha sonra ilgili SSK aylık hesaplama bölümüne geçilir.
- Bu bölümde sizden bazı bilgiler istenmektedir.
- TC kimlik numarası,
- SSK sicil numarası,
- Doğum tarihi,
- Gerektiğinde diğer kimlik bilgileri girilerek ‘Sorgula’ butonu ile giriş yapılır. Bu bilgiler yaklaşık yani ortalama bilgilerdir. Emekli olduğunuz tarihte bazı değişiklikler olabilir. Bu sorgulama ekranı 4/a sigortalı çalışanlar içindir.
- Bununla birlikte SGK vatandaş bölümüne tıklayarak ne zaman emekli olurum uygulaması ile emekli aylıkları ve ikramiye hesaplama ekranlarına ulaşabilirsiniz.
T.C Kimlik Numarası ile Emekli Maaşı Hesaplama Robotu
Henüz emekli olmadıysanız, yakın bir zamanda emekli olmayı düşünüyorsanız; SGK’nın uygulaması sayesinde ortalama ne kadar bir aylık alacağınızı öğrenebilirsiniz. Yukarıdaki bağlantılar sayesinde tüm maaşlar, aylık, ikramiye, prim günü ve süresi gibi detaylara anında ulaşmanın imkanı verilmiştir. Vatandaşlar arasında bilinen SSK, Emekli Sandığı, Bağkur çalışanları maaş kesintilerine kadar her detayı öğrenebilmektedir.
Emekli Maaş Kesintisi Öğrenme
Emekliler dahil tüm bireyler özellikle hastanelerde muayene olduklarında öncelikle katılım payı öderler. Bununla birlikte, aldıkları reçetelerde yazı olan her türlü ilaç protez ve diğer tedavi masrafları da maaştan düşmektedir. Bu kesintiler aldığınız ilaca, tedaviye göre değişmekte olduğundan ne kadar kesinti olduğu merak edilmektedir.
T.C. ile Emekli Maaşı Kesintisi Sorgulama
Başta muayene katılım, reçete ve ilaç kullanımı olmak üzere emekli maaşınızdan yapılan tüm kesintilerin zamanına, bu kesintilerin neden yapıldığına ulaşabilmeniz ve kesinti sonrası geri kalan maaşınızı e-devlet üzerinden öğrenebilmeniz mümkün. Emekli aylık kesintileri için mevcut e-Devlet şifreniz ile bu portala giriş yapmanız yeterlidir. Daha sonra SGK sayfasından:
- SSK kapsamında olan çalışanlar 4A emekli aylığı kesintisi
- BAĞKUR emekli maaşı kesintisi için, 4B kesintileri,
- Son olarak da, kamuda çalışan memurlar için 4C kesintiler ekranı her zaman kullanımınıza açıktır. internet üzerinden tek tıkla tüm sayfalara ulaşabilir kontrol edebilirsiniz.
Emekli maaşınızdan yapılan kesintiler ise şöyle:
- Hastane katılım payı,
- İlaç ve tıbbi malzeme, muayene katılım payları,
- İcra ve haciz kesintileri
- Yapılan diğer ücret kesintileri
Malulen emeklilik için tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.